Nieuwsbrief 4
Maart 2015Een nieuwe lente, een nieuwe website! Nieuwsbrief 4 kondigt het nieuwe uiterlijk aan van www.connect2music.nl. Op de website is nu ook het connect2music programma opgenomen: het samenstel van projecten dat leidt tot verbetering van voorzieningen en informatie. Verder een update van de Zanguitdaging 2015 en de samenwerking met het Koninklijk Concertgebouw Orkest die wordt voortgezet. Website in een nieuw jasje

Het nieuwe logo van Connect2music pronkt nu ook op de website. De informatie is overzichtelijker ingedeeld en het design van de site is verjongd. In de komende tijd worden teksten herschreven en aangevuld. Kortom: veel te doen in het prille voorjaar en het loont dan ook de moeite om regelmatig een kijkje te nemen op de site.

Connect2music programma

In de aanloop naar connect2music hebben de Oogvereniging, de stichting Muziek en Visueel Gehandicapten en HKU, school voor muziek en technologie, samen met ervaren gebruikers in kaart gebracht welke verbeteringen nodig zijn om blinden en slechtzienden te helpen bij hun muziekactiviteiten. Die voorbereiding heeft geresulteerd in het connect2music programma. Het programma bestaat uit vier deelprogramma’s die elk een belangrijk deel van de oplossing uitwerken. Het connect2music programma is afgestemd met het expertteam en nu klaar voor de volgende stap: het zoeken naar financiering van alle projecten die in de deelprogramma’s zijn beschreven. Ook het uitbreiden van samenwerking met verschillende organisaties is een belangrijk punt. We zullen regelmatig berichten over onderdelen van het programma en over de start en voortgang van projecten.
De vier deelprogramma’s ( Onderwijs, Partituren, Participatie en Baton) kun je lezen op:
http://www.connect2music.nl/index.php/organisatie/programma

Zanguitdaging 2015

Er hebben 17 mensen gereageerd op de oproep om mee te doen aan de Zanguitdaging 2015. Inmiddels staan minstens 6 studenten van HKU; school voor muziek en technologie samen met hun docent te trappelen om voor elk van hen een unieke compositie te schrijven. De start van een traject met componeren, overleggen, instuderen en uiteindelijk uitvoeren in de studio’s van HKU.
Onder de deelnemers zijn drie mensen uit België. Van de zeventien zijn er drie mannen en drie deelnemers zijn boven de 40. Eén deelneemster moet nog 16 worden. Blijf op de hoogte en leer de deelnemers kennen door de facebookpagina te liken. Ga naar: https://www.facebook.com/connect2musicnl?ref=aymt_homepage_panel

Zangworkshop

De ontmoetingsdag van de Oogvereniging Utrecht op 21 februari is jammer genoeg niet doorgegaan, omdat er te weinig belangstelling was. De zangworkshop die zou worden verzorgd door HKU docent en ervaren koordirigent Maurits Lamers is daardoor ook komen te vervallen.

Koninklijk Concertgebouw Orkest

Het familieconcert van het KCO vorig jaar oktober was de eerste samenwerking tussen het orkest en connect2music om blinde en slechtziende kinderen klassieke muziek en natuurlijk de topkwaliteit van het Koninklijk Concertgebouw Orkest te laten ervaren. De samenwerking smaakt naar meer, dat was het gevoel bij zowel connect2music als KCO.
Op 7 juni staat het volgende familieconcert gepland en ook hier mogen we weer een aantal kinderen en hun begeleiders voor uitnodigen. Noteer de datum alvast en volg de informatie op de website en faceb