Nieuwsbrief 5
Augustus 2015De zomervakanties zijn nu in alle regio’s voorbij. Hoog tijd dus voor nieuws van connect2music. Er is wat te melden over de afstudeeropdracht van Meindert Mak, het team van experts heeft versterking gekregen, er is een samenwerking met zang- en operettevereniging Bel Canto in Oostzaan. Met trots kunnen we onze eerste bedrijfsdonateur aankondigen. In de volgende nieuwsbrief kunnen we waarschijnlijk goed nieuws melden op het gebied van fondsenwerving.

Connecting Music in the Key of life

Met het rapport van zijn afstudeeropdracht onder deze titel heeft Meindert Mak zijn opleiding afgerond aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Zijn onderzoek was gericht op gitaarles aan jonge slechtziende kinderen. Op 12 juni presenteerde Meindert de resultaten van zijn onderzoek, zijn conclusies en aanbevelingen. Opmerkelijk is dat twee experts die door Meindert zijn geïnterviewd onafhankelijk van elkaar de aandacht vestigden op het belang van braillemuzieknotatie, niet zo zeer voor slechtziende musici, maar vooral voor blinde musici. De kennis over en het gebruik van braillemuziek heeft een nieuwe impuls nodig. Dat vindt connect2music ook. Het staat daarom op de agenda van het connect2music programma. Een conclusie uit het onderzoek is dat gebruik maken van compenserende strategieën en natuurlijk een flink doorzettingsvermogen tot mooie resultaten kunnen leiden. Het onderzoeksrapport van Meindert is te lezen op www.connect2music.nl. In het kader van zijn afstuderen heeft connect2music samen met Meindert een studentgame georganiseerd. De studentgame bestond uit de opdracht: welke memorisatiestrategieën kunnen worden ingezet door blinden en slechtzienden die muziek willen instuderen. Een zevental studenten bogen zich over de opdracht in drie teams. Tijdens de presentatie kwamen de creatieve en beargumenteerde oplossingen naar voren die we van studenten mogen verwachten. Bruikbare ideeën voor connect2music, een samenwerking met conservatoria en kennisverbreding bij de studenten. Ook over de studentgames leest u meer op de website. In ieder geval nodigde de eerste ervaring al direct uit tot meer!

Expertteam is versterkt

Het expertteam van connect2music beantwoordt uw vragen op het gebied van toegankelijkheid van bladmuziek, het muziekonderwijs en andere zaken die te maken hebben met blinden en slechtzienden die mee (willen) doen aan muziekactiviteiten. Het expertteam heeft versterking gekregen in de persoon van Tjitske Kwakkel- Homma. Tjitske is afgestudeerd (altviool) aan het Utrechts Conservatorium, heeft gestudeerd aan de London Royal College of Music. Zij geeft vioolles in haar eigen studio en treedt zowel solo als in ensembles en orkesten op. Tjitske is zelf slechtziend. Een enorme extra ervaring waar mensen gebruik van kunnen maken door vragen te stellen in de rubriek contact op de website www.connect2music.nl of via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bel Canto Oostzaan

In het connect2music programma is de samenwerking met bestaande koren, orkesten en ensembles een belangrijk aandachtspunt. Met zang- en operettevereniging Bel Canto in Oostzaan is de eerste samenwerking een feit. Bel Canto staat open voor leden met een visuele handicap en wil zich daarvoor ook inzetten. Connect2music levert ondersteuning en dient als vraagbaak.

Bedrijfsdonateurschap

Het opzetten en uitvoeren van het connect2music programma vereist ook financiële ondersteuning. Met fondsen wordt overlegd over project- en programmafinanciering. Connect2music zoekt ook bedrijven en personen die willen helpen. De start van de zoektocht naar bedrijfsdonateurs heeft al direct een enthousiaste reactie opgeleverd van Pro Axxes, het business development bedrijf van Godelieve Cooymans. Godelieve is lange tijd voorzitter geweest van de stichting Muziek en Visueel Gehandicapten. Met het bedrijfsdonateurschap blijft haar betrokkenheid in stand. Meer weten over Pro Axxes? Onder het tabblad organisatie/begunstigers presenteert Pro Axxes zich. Zelf bijdragen als persoon of als bedrijf? Kijk op de website voor meer informatie of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U helpt connect2music er zeer mee.