Bert van den Brink werd geboren op 24 juli 1958. De eerste pianoles kreeg hij toen hij vijf jaar oud was. In 1976 begon Bert met zijn opleiding tot klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium. Herman Uhlhorn was zijn docent. In 1982 studeerde hij cum laude af. Nog in datzelfde jaar werd Bert docent piano lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact. In de eerste periode na de studie heeft Bert regelmatig klassieke concerten gegeven, later kwam het accent meer bij de geïmproviseerde muziek te liggen.

In 2007 kreeg Bert van den Brink de VPRO/BOY EDGARPRIJS. Bert is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist live, via het internet of via een groot aantal cd's. Uniek is de cd "BLOWING" (2013). Bert van den Brink speelt jazz & pop op het kerkorgel.

De musici waarmee Bert speelde en speelt zijn en waren: Gino Vannelli, Richard Bona, Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Adderley, Eric Vloeimans, Bert Joris, Benny Golson, Lee Konitz, Rick Margitza, Willem Hellbreker, Philip Catherine, Jesse van Ruller, Clare Fischer, Enrico Pieranunzi, Louis van Dijk, Ignasi Terraza, Jules de Corte, Jannie du Toit, Cor Bakker, John Engels, Hein van de Geyn, Hans van Oosterhout, Maria Markesini, Patty Trossèl, Dee Dee Bridgewater, Denise Jannah, Miranda van Kralingen, Heleen van den Hombergh, Thomas Oliemans, Fred Delfgaauw In het verleden bracht Bert verschillende solo albums uit. Het solo-album "Jazz at the Pine Hill" leverde hem een Edison-nominatie op.

Bert speelt in duo met: Bert Joris, Eric Vloeimans, Gino Vannelli, Maria Markesini, Patty Trossèl, Toots Thielemans en Jesse van Ruller

Het Bert van den Brink trio met bassist Hein van de Geyn en drummer Hans van Oosterhout brachten in 2004 hun eerste trio album uit met de titel "between us".

Als "side man" neemt hij steeds vaker op. In de discografie is alles hierover te vinden.

Met vocalist Thomas Oliemans nam Bert de cyclus Winterreise van Franz Schubert op. Bert is ook aktief als arrangeur/producent. Het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Paul de Leeuw, Denise Jannah en anderen spelen arrangementen en bewerkingen van hem. Een van de hoogtepunten is de bewerking van de opera Porgy & Bess uitgevoerd door de Houdini's en Nieuw Sinfonietta Amsterdam.

STRINGS SURROUND Strings surround is de naam van de compositie die Bert voltooide in 2011 voor piano en strijkkwartet.

Er zijn nog zoveel toekomstplannen en dromen, die Bert graag hoopt en probeert te realiseren.